Veelgestelde vragen

Kan iedereen klant worden?

Dit is inderdaad het geval.
U bent als eigenaar vrij om met uw huisdier bij de dierenarts te gaan waar u zelf wilt.
U bent dus helemaal niet gebonden omdat toevallig de gegevens van een andere dierenarts in het entingsboekje staan onder de vorm van een sticker of wat dan ook.
Wij kleven bewust geen stickers in paspoorten omdat we denken dat dit als klantenbinding kan gelden.
Met of zonder paspoort bent u dus altijd welkom.
Het is dus niet zoals bij de keuze van een huisarts!

De spreekuren komen me slecht uit?

Dit is geen enkel probleem.
Omdat wij zelf ook het liefst op afspraak werken, rekenen we daarvoor niks extra.
Werken op afspraak is relaxter, u verliest minder tijd, en bovendien loopt u niet het risico om met andere (besmettelijk?) zieke dieren in de wachtzaal te zitten.
Doe dus gewoon een telefoontje!
Ook op woensdag en zaterdag als er geen regulier spreekuur is, kunt u dus na een telefoontje langskomen.

Wanneer mijn katertje castreren?

De ervaring leert ons, dat in Zeeland de tendens bestaat om veel te vroeg te castreren. Dit is ongezond en om problemen vragen.
Te jong gecastreerde katertjes (6 maanden oud) hebben later wanneer ze tussen de 4 en 7 jaar oud zijn een sterk verhoogde kans op obstructie van de urinewegen (moeilijk of niet meer kunnen plassen) door blaasgruis.
Bij dieren die geslachtsrijp zijn op het ogenblik van de castratie is die kans veel kleiner.
Dus beter castreren op 8 maanden of ouder.
Wanneer het katertje zou sproeien, mag het meteen.

Voor castratie moet u een afspraak maken, gezien het dier nuchter moet zijn voor de narcose. Eigenaars die willen mogen bij de ingreep blijven.

Een nieuwe rage, en in Belgie vanaf 1/3/14 een verplichting is het castreren van kittens die amper 8 tot 12 weken oud zijn. Vooral bij raskatten is dit in. Alhoewel ik er geen grote voorstander van ben, kan de ingreep van zodra het kitten 750 gram weegt zonder extra risico’s bij de verdoving.

Wanneer mijn poes steriliseren?

Ideaal is wanneer ze al geslachtsrijp is. Dit wil zeggen al krols kan worden. Het is echter wel de bedoeling dat ze nog niet zwanger geraakt. Sterilisatie kan al vroeger, maar katten die iets later geholpen worden groeien mooier uit.
Een goede oplossing kan dus zijn, de poes een paar maanden een poezenpil te geven tot ze ongeveer 8 maanden is (kunt u bij het maken van de afspraak komen ophalen), en dan de ingreep te doen.
Een nieuwe rage (en in Belgie vanaf 1/3/14 een verplichting) is het steriliseren van kittens die amper 8 tot 12 weken oud zijn.
Vooral bij raskatten is dit in. Alhoewel ik er geen grote voorstander van ben, kan de ingreep zonder extra risico’s voor de narcose van zodra het kitten 750 gram weegt.

Voor sterilisatie moet u een afspraak maken, gezien het dier nuchter moet zijn voor de narcose. Eigenaars die willen mogen bij de ingreep blijven.