Gezelschapsdieren

Met welke dieren kunt U bij ons terecht?

De klemtoon ligt op de gezelschapsdieren zoals hond, kat, konijn en andere knaagdieren, vogels, Japanse koi, en alle pluimvee waaronder duiven.

Als voorzitter van de Koninklijke Maatschappij voor dierenbescherming in Belgie, en behandelend arts van het Gentse dierenasiel (grootste in Vlaanderen) heeft dokter Derycke al 27 jaar ervaring met deze dieren.

Dr. Patrick Derycke is als liefhebber van duiven ook coordinator en lesgever van de Nederlandse Postduiven Organisatie waar hij de dopingcontroles leidt.

Honden

Zelf was zijn vrouw hondenliefhebber en sinds 1979 fokster van duitse herders en beaucerons. Dochter Jolien heeft dan weer een boontje voor haar chihuahua “chocomousse”.Ondertussen rent al een hele meute van die kleine duiveltjes door het huis. We hebben nog steeds onze honden in huis en in de ruime kennels naast de kliniek. Mic en Mientje (onze poezen) zullen aan de nieuwe omgeving moeten wennen de komende maanden.

Katten

Bij Dierenkliniek-Othene kunt u uiteraard ook terecht met uw kat.

Duiven

Voor alles wat te maken heeft met duiven sturen we u graag door naar: duivenarts.nl. Hét platform voor al uw producten, diergeneeskundig advies en gezondheidsonderzoeken voor postduiven!

Onderzoek voor duiven zijn enkel op afspraak!

Knaagdieren

Ook met knaagdieren bent u bij Dierenkliniek-Othene aan het juiste adres.

Kois & andere vissen

Bij onze vijver met Japanse koi hebben we ook op dit vlak de nodige ervaring opgedaan.

Pluimvee

En last but not least is er onze Europese Oehoe (grootste uilensoort in Europa) “Bundi” die 5,5 kg. weegt en zorgde voor de practische kennis over roofvogels naast de theoretische kennis die Dr. Derycke als pluimveespecialist al had.